Kust tulevad maailma kõige kiiremad mehed?

Kust tulevad maailma kõige kiiremad mehed?

Maailma kõige kiiremad mehed tulevad saarelt …..

 

Kus söök on rammus ja õlu kange

Mingit lurri Saaremaal ei armastata. Söök on meil korralik. Taldrikul olevad juurikad kasvanud rammusas Saaremaa mullas ja lihatükk jooksnud Saaremaa metsades. Ja kalast ei maksa rääkidagi. Tuulehaugi rohelised luud annavad kosmilise jõu ja suitsuangerjat süües voolab rasv suunurgast lõuale. Imeline vägi on ka kohalikus koduõlles. Kohe nii imeline, et nõrgemad mandri mehed selle peale teinekord kõne- ja kõndimisoskuse kaotavad.

Foto: Margit Kõrvits

Kus saunad on kuumad ja lihased pehmed

Korralik saun koos leiliga käib saare elu juurde. Saunaskäik on saarel pikem ettevõtmine, sest leilikordade vahel jahutatakse ihu värskes õhus või ekstreemsemal juhul lähedalasuvas jahedas veekogus. Teinekord tehakse suisa peale sauna väike keskustelu otse lumel. Kui kärtsu kuumaga talusaun pole sinu maitse, siis sea sammud spaahotelli. Sealsed aroomi-, soola- ja infrapunasaunad aitavad pehmeks mudida ka kõige kangemad luud-liigesed. Kui saun selle tööga hakkama ei saa, tulevad appi massööride osavad käes

Foto: Priidu Saart

Kus harrastused on mehised ja meeldejäävad

Kuigi saunajoogal ega crossfitil ei ole midagi häda, siis saare meeste vaba aja veetmise viisid on veidi teistsugused. Bodypumpi asemel minnakse merele mõrda nõudma ja arvutis sõja pidamise ajal minnakse mutta offroadi sõitma. Osad lähevad adrenaliinilaksu otsima merele, teised metsa. Tagasi tullakse igal juhul rampväsinult aga meeldejääva elamuse võrra rikkamana.

Foto: Silvia Pärmann

Kus sündmused on mitmekülgsed ja adrenaliinirohked

Olgem nüüd ausad. Tõsiseid saare mehi ei leia naljalt ooperisaalist ega rahvatantsupeolt. Küll aga on neid hulgem pasunaid puhumas võrkpallisaalis ja oma võimed proovile panemas jooksu- ja rattavõistlustel. Ja Saaremaa rallist ei saa üle ega ümber. Siis on pool saart täis adrenaliinijanuseid motospordihuvilisi. Aga prouade meeleheaks võib aegajalt siiski käia ka mõnel kontserdil, teatrietendusel või mõnel muul sündmusel.  Saarte sündmused leiad kenasti ülesse lehelt saare.events Sõnajalaõie võite ka jaanipäeva aegu üles otsida.

Foto: Kristina Mägi

Kus naised on tegijad

Kui juba prouade peale jutt läks. Naised on Saaremaal tegijad. Neist tublimad veavad põlle sees kerisekive kokku ja keedavad saunakatlaga suppi. Olgugi, et seda kõike tegi saare vägilase Suure Tõllu naine Piret, siis ega tavaline saare naine temast oluliselt maha ei jää. Omaette fenomeniks on saanud saare naise naba. Kõik teavad sellest legende, aga vähesed on näinud. Kui Sul eriti hästi läheb, saad mõne saare naise ära võtta ja temaga abieluranda sõuda.

Foto: Krõõt Tarkmeel

Täpselt sellisest kohast tulevadki maailma suurimad maadeuurijad (Fabian Gottlieb von Bellingshausen), maailma kõige kuulsamad arhitektid (Louis Kahn) ja maailma kõige kiiremad mehed (Ott Tänak). Kui Bellingshausen ja Kahn on oma suurimad teod juba teinud, siis Tänakul seisavad need alles ees. Goooooooo Ott!!!

Ei leidnud vastust? Võtke ühendust.