Nimelt oleme igal kuul ja suvel lausa igal nädalal appi võtnud ühe ehtsa kohaliku (või kodustatud saarlase), kes nendele küsimustele vastuseid aitab leida. Märkimist leiavad nii tuntud kohad kui ka mönusad tegevused saartel.
Jaanuar
Nimi: Kristel Peel
Amet: Kultuuri- ja spordiosakonna juhataja Saaremaa Vallavalitsuses
Sünnikoht: Kose
Elukoht: Kuressaare
Lemmik koht saarel: Kogu Saaremaa põhjaranniku mereäär
Sündmuse soovitus:
Sel kuul on saarlastel võimalus nautida tõelist kõrgkultuuri saarel kohapeal: 7-11. jaanuar leiab aset Vanemuise teatri festival „Kultuurilaine üle mere“ Saaremaal ning loomulikult soovitan ma neid etendusi nautima minna. Viiel päeval antakse kokku 7 etendust nii Kuressaare teatris kui ka Spordihoones ning kuulda on, et nii mõnelegi etendusele on saada veel viimased piletid. Seega kiirustage, sest sellist kõrgetasemelist ja head kultuuri kodusaarel näha, on kahtlemata nauding.
Ja kui olete juba Spordihoones, siis ühtlasi ostke kohe trenni kuupilet ka ära, sest minu järgmine soovitus on….
Tegevuse soovitus:
Mine trenni! Nagunii andsid sa „uue aasta lubaduse“ tervislikumalt elada. Pea siis seda lubadust ja kui lähed Vanemuise etendust vaatama, siis osta kohe jõusaali kuukaart ka ära. Selle tervislikuma eluga on ainult see väike asi, et kuukaardi ostmisest üksi ei piisa, pead trenni kohale ka minema.
Meil on Saaremaal loodud suurepärased võimalused nende „uue aasta lubaduste“ pidamiseks- spordihooned ja klubid on avatud, trennid ja treenerid on heal tasemel. Igaüks leiab omale sobiva treeningu. Mine ainult kohale ja hakka peale, kõige raskem osa on diivanilt püsti tõusta – su keha tänab sind! Aga on veel üks tähtis element selle trenni juures – veebruaris peab ka veel minema!
Söögisoovitus:
Parimaid söögielamusi olen ma viimasel ajal saanud koos sõpradega kokkamisest. Kui sa kellegi kodust nö salarestorani ei tea, siis meie Kuressaare teatri kohvikus või Saare KEKis asuvas Kena Köögis ja koolituskeskuses on võimalik professionaalsete juhendajate õpetamisel omale koos pere või sõpradega tõelised restorani tasemel road valmistada. Ja samal ajal nautida toredate inimestega ühiselt aja veetmist. Nii, et põll ette ja kokkama!